POP by ActiveS

Barn som får vara fysiskt aktiva under lektionerna presterar bättre i skolan.

Den fysiska miljön har stor betydelse för skolans lärandemiljö. Rör man på sig blir man piggare och gladare, koncentrationen och kreativiteten förbättras. Aktuell hjärnforskning visar att ett kort, aktivt avbrott under lektionstid vässar hjärnans förmåga att ta till sig, behandla och minnas information.

Se film om POP by Actives

 

POP by ActiveS – för ökad aktivitet och bättre koncentration i klassrummet!

Forskning och trender pekar åt samma håll – vi rör oss för lite och stillasittandet ökar. De flesta skolbarn rör på sig mycket mindre än rekommenderat trots att vi vet hur bra det är med fysisk aktivitet för hjärnan och inlärning. Redan från årskurs 1 får barnen tillgång till skärmplattor och bärbara datorer, vilket också ökar stillasittandet. I kombination med detta blir skolgårdarna mindre.

Visste du att:
– Jämfört med 1995 så har antalet barn som cyklar till skolan minskat med 55%.
– Att i Sverige har 75-åringar mer vardagsmotion än 18-åringar.
– 50% av ”gympan” i skolan är inaktiv tid.

POP by ActiveS skapar “hjärnvägar” till lärande!

POP by ActiveS innehåll affischer, matta, balansboll, vikter mm

Nu gör POP entré i det svenska klassrummet! Det är ett helt nytt rörelsekoncept som elever i grundskolan kan använda under skoldagen. Det installeras på väggen i eller i närheten av klassrummet och eleven kan själv eller två och två gå dit och följa en rörelsebana och därmed effektivt röra på sig. Det tar ungefär fem minuter. POP-konceptet är baserat på forskning, och utifrån idéer av kreativa elever och pedagoger.

– 4 st. ljuddämpande väggplattor.
– 8 st. träknoppar med skruv för upphängning.
– 2 st. affischer med övningar/aktiviteter.
– Färgglad, mjuk och ljuddämpande pusselmatta i 9 st. bitar
– 52 x 52 cm. (1.5 x 1.5 meter).
– Halv balansboll och medföljande pump.
– Handvikt 2 x 1 kg.
– Viktpåse, med handtagen invikta. Med handtagen utvikta så du får en mjuk ”kettlebell”.
– Lärarhandledning, förslag på lektionsplanering och föräldrainformation.
– 2 st. gummiband med motstånd.
– 2 st. förvaringsväskor för golvplattor och halvbollen.

Till produktsidan

 

Ett bra och enkelt sätt att ge eleverna möjlighet att ta pauser och röra på sig.

Läraren bestämmer naturligtvis hur ofta och när det är lämpligt att eleverna använder POP. Det kan vara bra att pröva sig fram men det optimala är om det finns möjlighet att inkludera rörelseaktivitet både på för- och eftermiddagen. Två elever kan vara vid POP samtidigt och det ska vara enkelt och roligt att använda utrustningen. POP by ActiveS blir ett praktiskt vardagsverktyg som skapar ny energi, bryter stillasittandet och bidrar till studiero och dessutom kan kopplas till läroplanen. Aktiviteterna gör eleverna piggare, gladare och mer koncentrerade. För att göra det så enkelt som möjligt har vi, tillsammans med rektorer och pedagoger gjort förslag på en lektionsintroduktion för POP by ActiveS som även är kopplad till läroplanen. Det finns även informationsmaterial att skicka ut till föräldrar. Se filer här nedan.

[contact-form-7 id="1427" title="Prenumerera på vårt nyhetsbrev"]