Matting AB på Tomasgårdsvägen i Alingsås.

Om ActiveS

Svenska barn är minst aktiva i hela Norden. Samtidigt visar forskning att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. Enligt skollagen ska varje skola ha en miljö som främjar elevhälsa och välmående. Ståbord istället för traditionella skolbänkar är ett sätt att ge eleverna en aktiv studiemiljö, där de får möjligheten att prestera sitt bästa. Skolan kan därmed fylla en viktig roll i att vända trenden med stillasittande och skapa livslånga, positiva vanor för barn och ungdomar.

ActiveS Skola höj- och sänkbara elevbord passar både små och stora elever. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen elanslutning krävs. Varje elevbord kan kompletteras med en mjuk matta som ger skön avlastning och gör det bekvämare att stå. Som tillbehör finns en ljuddämpande bordsskärm samt en förvaring för t ex surfplatta eller laptop.

Den fysiska miljön har stor betydelse för skolans lärandemiljö. Rör man på sig blir man piggare och gladare, koncentrationen och kreativiteten förbättras. Aktuell hjärnforskning visar att ett kort, aktivt avbrott under lektionstid vässar hjärnans förmåga att ta till sig, behandla och minnas information. Därför har vi också utvecklat ett rörelsekoncept för klassrummet – POP by ActiveS.

Sveriges Piggaste Klassrum

Skolan är en viktig aktör och arena för att nå barn och unga. ActiveS arbetar med koncept och lösningar för skolan samt genom samarbeten och kampanjer, där vår återkommande tävling Sveriges Piggaste Klassrum är ett exempel. På många håll i landet görs redan bra saker för att skapa en mer aktiv studiemiljö. För att inspirera till rörelse och sprida dessa goda exempel  samlar vi de bästa idéerna, målsättningen är att skapa en idébank som alla skolor kan inspireras av. Alla klasser på alla skolor i Sverige är välkomna att delta. Lärare skickar tillsammans med sina elever in sitt bästa tips på hur man skapar ett piggare klassrum. De bästa bidragen belönas med produkter från ActiveS.

Senaste tävlingen avslutades 17 Maj 2019.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Samarbeten / föreläsningar

Generation Pep
Samarbetet är ett led i ActiveS vision och mission – att skapa förutsättningar för bättre koncentration och välmående elever i sin dagliga arbetsmiljö. Därför är vi initiativpartner till Generation Pep. Ett partnerskap som innebär att vi driver och finansierar vårt eget initiativ “ActiveS” och det förväntas få betydande effekt på barn och ungas levnadsvanor. Som i vårt fall är både kunskapshöjande och som konkret skapar förutsättningar för fysisk aktivitet.

Då vi delar samma målsättning och vision som Generation Pep och skolan blir en central plattform där vi kan nå alla barn och ungdomar för att i tidig ålder skapa goda vanor och få fler att röra sig mer. I och med Generation Peps senaste satsning Pepskola stärker och förtydligar detta vårt arbete ännu mer. Läs gärna mer om vårt engagemang och samarbete här eller gå in och kika på Generation Peps senaste satsning: www.pepskola.se

Föreläsningar
För oss slutar inte vårt engagemang när en skola valt att investera i någon av våra produkter. Då börjar det roliga och viktiga! För oss är det otroligt viktigt att man som elev, pedagog och rektor får med sig helheten och framför allt varför. Bakgrunden och syftet med alla våra produkter är att de skapa förutsättningar för minskat stillasittande och ökad rörelse för elever. Att få ökad insikt, förståelse med hjälp av forskning och beprövad erfarenhet kommer hjälpa till att implementera användningen av produkterna och på så sätt få ut maximalt av den investeringen man gjort.

Vi samarbetar med Hjärnberikad (Hjältebolaget) och Martin Lossman – det ger oss möjlighet att erbjuda en inspirerande kick-start för att komma igång. Deras intressanta föreläsningar och utbildningar bokas t ex i samband med att ni väljer att köpa våra produkter eller inför ett beslut som ska fattas inför framtiden.

Vi är glada och stolta över dessa samarbeten och är övertygade om att ni kommer ha glädje av föreläsningarna, både på kort och lång sikt!

Hjältebolaget
Föreläsning & Workshop ”Låt din hjärna blomma”
Den sitter mellan dina öron. Ett drygt kilo med över 100 miljarder nervceller som formar tankar, känslor och minnen – dina drömmar och idéer. Den är du.

Martin Lossman
Fysisk aktivitet för hälsa och inlärning.

”Har vi rätten att sätta elever ned 70-90% av skoldagen?” Forskningen har upptäckt att vårt stillasittande beteende dessvärre har betydligt större negativ påverkan än vi tidigare har trott.

Om Matting

ActiveS är en del av Matting AB. Matting AB grundades 1970 och är en av Nordens största leverantörer av mattor för butik, kontor, offentlig miljö och industri. Matting är även utvecklare av koncept som t. ex. ”ActiveS Skola” och ”Må bra på jobbet”. Ledorden är hälsa och funktion. Matting erbjuder lösningar för att skapa hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer. Inom dessa områden ska Matting ligga i framkant. Det är viktigt att tillföra digitala lösningar. Genom digitala lösningar kommer vi att kunna visualisera data från uppkopplade saker, människor och platser så att dom kan fatta bättre beslut med avseende på sin hälsa, välmående och tillgänglighet. Hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer kommer i sin tur leda till lägre sjukfrånvaro, bättre samarbeten, högre livskvalitet och ökad effektivitet. Våra varumärken är StandUp, LightUp och Jobmate.

Matting Solutions, som vänder sig till arkitekter, bygg- och fastighetsansvarig, marknadsför koncepten Entrance by Matting, Tactile Flooring och Comfort Mats.

Vårt huvudkontor ligger i Alingsås. Vi har även kontor i Köpenhamn och Ålborg.

 

Så här handlar du (skolor, företag & återförsäljare)

Vill du köpa våra produkter?

Här hittar du våra återförsäljare eller kontakta oss så hjälper vi dig vidare! Är du som privatperson intresserad av våra produkter – besök gärna vår nätbutik.

Försäljningsvillkor

ActiveS sortiment är avsett för skola, universitet och offentlig miljö. Vi har öppet måndag till fredag 08:00-16:45. Lunchstängt 12:00-12:45.

Vill du bli kund hos ActiveS?

Hör då av dig med dina kontaktuppgifter till oss på: ActiveS@matting.se

Priser

Samtliga priser som visas på vår hemsida  och i våra tryckta kataloger är rekommenderade slutkundspriser exklusive moms och frakt. Vi förbehåller oss rätten att utan föregående avisering göra prisjusteringar föranledda av förändrade råvarupriser, valutakurser, felskrivning eller andra förhållanden som ligger utanför Matting AB:s kontroll.

Leveranstid

Lagerförda produkter skickas från Mattings lager normalt nästkommande arbetsdag. Beräknad leveranstid ca 3 arbetsdagar. Beställningsvaror enligt offert.

Frakter

Fraktkostnad tillkommer. Vi levererar inrikes försändelser med DHL om inget annat överenskommits.

Kostnader för emballage fr o m 2022-06-01.

Emballagekostnader faktureras i samband med leveranser på pall:
EUR-pall: 225:-*
Engångspall hel: 125:-
Engångspall halv: 100:-
Pallkrage: 125:-
Pallemballage: 125:-

*Gäller ej för kunder som är medlemmar i DHL’s pallpool.

Småordersavgift

För nettoorder understigande 500 kr utgår en småorderavgift på 200 kr.

Reklamation och retur

Se särskilda villkor för reklamation och retur.

 

Garanti

Vi lämnar 3 års tillverknings- och produktionsgaranti på våra bord och 2 år på tillbehören. Garantin gäller vid produktions- och fabrikationsfel. Gäller ej vid normalt slitage, åverkan eller undermålig skötsel.

Miljö

ISO Certifiering

Matting AB har ett certifierat miljöledningssystem enligt ISO 14001:2015 och är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015.

Möbelfakta

Våra elevbord är Möbelfakta-deklarerade. Möbelfakta är en kravpaketering för möbler och ska vara till hjälp, oavsett om du är möbelproducent, underleverantör, upphandlare, återförsäljare eller konsument. Kraven bygger numera på tre delar; kvalitet, miljö och socialt ansvar. Läs mer på Möbelfakta.se

Här hittar du våra bord på Möbelfaktas hemsida.

 

Källsortering

Matting AB har ett detaljerat återvinningsprogram där vi källsorterar allt från hushållssopor till träpallar.

Samarbete med El-kretsen

Gällande producentansvar för elektriska och elektroniska produkter enligt förordning SFS 2014:1075 samt förordningen om producentansvar för batterier SFS 2008:834 samarbetar vi med Elkretsen AB. Dina använda produkter kan lämnas vid närmsta återvinningsstation eller insamlingsplats. För vidare information om närmaste mottagningsstation: www.el-kretsen.se

Uttjänta produkter

I enlighet med Matting AB:s miljöpolicy erbjuder vi oss att kostnadsfritt emotta uttjänta produkter för ombesörjande att produkten återvinns eller hanteras på ett miljömässigt godtagbart sätt. Den utjänta produkten kan återlämnas till: Matting AB, Tomasgårdsvägen 19, 441 39 Alingsås. Eventuella kostnader i samband med returtransport av produkten ersätts ej.

Val av tillverkare

Vid valet av tillverkare finns miljöaspekten med som ett beslutskriterie. Vi söker även påverka våra tillverkare att verka på samma sätt som vi gör på Matting AB.

Förpackningsmaterial

Förpackningsmaterial är en betydelsefull och miljöpåverkande faktor i Mattings verksamhet. Generellt gäller för papper och förpackningsmaterial att dessa är tillverkade i Sverige och i enlighet med normer satta av Pappersindustrins arbetsmiljöråd (PIA). Allt ytteremballage som Matting använder kommer från 100% återvunnet papper. Förpackningarna är även RESU-märkta, vilket är en europeisk märkning, godkänd för europeiska mått.

Medlem i FTI-registret

Matting AB är anslutet till FTI, www.fti.se. Vi betalar förpackningsavgifter och tar därmed vårt producentansvar för återvinning av förpackningar.

Frågor?

Har du frågor om vårt miljöarbete är du välkommen att kontakta Maria Ohlsson på tel. 0703-230397  eller e-post: maria.ohlsson@matting.se

Personuppgiftspolicy

Som ett led i vårt arbete med att efterleva reglerna för EU:s nya dataskyddsförordning GDPR (som trädde i kraft den 25 maj 2018) har vi upprättat en Personuppgiftspolicy. De kontaktuppgifter som kan finnas registrerade/lagrade i vårt interna kundregister är:
– Namn
– E-postadress
– Telefonnummer
– Uppgifter som är kopplade till våra websidor t ex cookies mm.

Mer information finner du nedan i vår Personuppgiftspolicy Matting AB. Om du har ytterligare frågor angående vår hantering av personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på personuppgift@matting.se

[contact-form-7 id="1427" title="Prenumerera på vårt nyhetsbrev"]